Ce sunt site-urile AMP Web progresive?

Ce Sunt Site Urile AMP Web Progresive

Dacă prima încărcare a unui site durează mai mult de 3 secunde, ultimul studiu DoubleClick arată că mai mult de 53% dintre toți utilizatorii vor renunța.

Dacă ați urmărit comunitatea de dezvoltare web în ultimele câteva luni, probabil că ați citit despre aplicațiile web progresive (PWA). Este un termen umbrelă utilizat pentru a descrie experiențele web atît de avansate, încît acestea concurează cu aplicații native, atât de bogate și imersive: suport complet offline, instalabilitate, 'Retina', imagistică completă, sign-in pentru personalizare, rapid, neted în navigare în aplicații, notificări push și un interfață utilitar excelent.

Dar, chiar dacă noul serviciu Worker API vă permite să stocați în memoria cache toate activele site-ului dvs. pentru o încărcare ulterioară aproape instantanee, ca atunci când întâlniți pe cineva nou, prima impresie este ceea ce contează.

Și 3 secunde, să fim reali, este deja o țintă destul de brutală. În cazul conexiunilor mobile care adesea înregistrează o lămpi de aproximativ 300 de milisecunde și au alte constrângeri, cum ar fi o lățime de bandă limitată și o conexiune de semnal uneori săracă, este posibil să aveți un buget total de încărcare de încărcare de mai puțin de o secundă pentru a face lucrurile trebuie să faceți pentru a inițializa aplicația.

AMP, For Accelerated Mobile Pages

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui site este intrarea aproape fără fricțiune - adică fără pas de instalare și încărcare aproape instantanee. Un utilizator este întotdeauna la doar un click distanță.
Pentru a beneficia într-adevăr de această oportunitate pentru navigarea fără efort și efemer, tot ce aveți nevoie este un site nebun-rapid de încărcare. Și tot ce aveți nevoie pentru a face site-ul dvs. nebun rapid? O dieta adecvata: fara imagini de dimensiuni megabyte, fara anunturi de blocare a redarii, nu 100.000 de linii de JavaScript, doar continutul, va rog.
AMP-urile, scurte pentru paginile mobile accelerate, sunt foarte bune în acest sens. De fapt, este raison d'être. Este ca o caracteristică de asistare a mașinii, care te obligă să rămâi pe banda rapidă, aplicând un set de reguli sensibile pentru a priorita întotdeauna conținutul principal al paginii tale. Și prin crearea acestui mediu strictă, stabilit static, permite platformelor precum Google Search să se apropie cu un pas mai mult de 'instant' prin preîncărcarea doar primului port de vizualizare.

AMP sau PWA?

Pentru a face experiența rapid rapid, trebuie să trăiți cu anumite constrângeri atunci când implementați paginile AMP. AMP nu este utilă atunci când aveți nevoie de funcții extrem de dinamice, cum ar fi notificările Push sau plățile prin Web sau chiar ceva care necesită JavaScript suplimentar. În plus, deoarece paginile AMP sunt, de obicei, servite dintr-o memorie cache AMP, nu veți obține cele mai mari beneficii pentru aplicația progresivă pe acest prim clic, deoarece personalul dvs. de serviciu nu poate rula. Pe de altă parte, o aplicație progresivă pe Web nu poate fi niciodată la fel de rapidă ca AMP la acel prim clic, deoarece platformele pot să predea în mod sigur și ieftin paginile AMP - o caracteristică care face de asemenea mai ușoară încorporarea (de exemplu, într-un vizualizator inline).

Odată ce utilizatorul părăsește AMP Cache-ul pe măsură ce face clic pe un link intern, puteți îmbunătăți site-ul web instalând lucrătorii de serviciu pentru a face disponibil site-ul web offline (și mai mult).

Deci, AMP sau aplicația web progresivă?

Livrarea instantanee și livrarea optimizată sau cele mai recente caracteristici ale platformei avansate și codul de aplicație flexibil?

Dacă ar exista o modalitate de a combina cele două, pentru a profita de beneficiile ambelor?

Linkul perfect pentru călătorii cu utilizatorul
În cele din urmă, ceea ce contează este experiența ideală pe care o vizați - călătoria utilizatorului. Ea merge astfel:
Un utilizator descoperă un link către conținutul dvs. și face clic pe el.
Conținutul se încarcă aproape instantaneu și este o plăcere de a consuma.
Utilizatorul este invitat și actualizat automat la o experiență și mai bogată, cu o navigare mai ușoară în aplicații, notificări push și suport offline.
Utilizatorul exclamă: 'De ce, salut. ce mai faci 'și este redirecționat instantaneu la o experiență asemănătoare unei aplicații și poate instala site-ul pe ecranul lor inițial.
Primul hop pe site-ul dvs. ar trebui să se simtă aproape instantaneu, iar experiența de navigare ar trebui să devină din ce în ce mai angajată după aceea.

Sună prea bine pentru a fi adevărat?

Ei bine, dacă am combina cele două tehnologii - deși, la prima vedere, ele sunt aparent fără legătură și rezolvă diferite nevoi?

Modele de combinare AMP in PWA